Съдът е разрешил да се предоставят трафични данни от страна на мобилните оператори във връзка с изчезването на специалиста по криптовалута, който е в неизвестност от 23 май.

В Софийската градска прокуратура се води разследване за отвличане, за което се предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Към настоящия момент се установява къде за последно мобилният му телефон е включен в клетка.

В рамките на вчерашния ден са разпитани свидетели. Няма категорична информация, че мъжът е отвлечен, заявиха от прокуратурата.

Сигналът за изчезването на Александър Алтънбашев подава сестра му, която го видяла за последно в понеделник. Оттогава нямало връзка с него, а същия ден забелязала и съмнителен мъж пред вратата на жилището му. 

Поради тази причина е образувано досъдебно производство, за да се установи дали наистина има доказателства, че мъжът е отвлечен. 

Сестра му е разказала, че е изгубила връзка с него. Споделила, че той е трябвало да пътува до провинцията и след това е казал, че за няколко дни ще отиде на морето, без да уточнява къде. Тази информация се проверява.

Разследват се всякакви възможни версии, като водещата е, че евентуално има отвличане във връзка с неговата дейност по продажба на криптовалута.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!