Първият работен ден от седмицата за депутатите очерта за пореден път червените линии между партиите. Те се оказаха три - връщането на хартиената бюлетина, военната помощ за Украйна и закупуването на 8 нови изтребителя.

От "Продължаваме промяната" поискаха Изборният кодекс да бъде изваден от дневния ред.
 Йордан Цонев от ДПС обвини Милен Матеев от ПП, че е приел за своя кауза да бави и замита кодекса.

„Аз не се срамувам, че е моя кауза да не допуснем манипулирането на избори. Потъпквате нормите в тази държава", заяви Матеев.

Срещу връщането на хартиената бюлетина скочиха и от "Демократична България". Надежда Йорданова също призова Изборният кодекс да отпадне от дневния ред, защото не са спазени процедурите.

"Направо да отпаднат всички точки и да си отиваме вкъщи. Тук се правят упражнения с други цели", реагира Делян Добрев от ГЕРБ.

Междувременно от БСП настояха от дневния ред да отпаднат и военната помощ за Украйна, и купуването на нови бойни самолети.

Борислав Гуцанов заяви, че партията му подкрепя хуманитарна помощ, но не и въоръжена. Той посочи още, че липсва консенсус и в обществото.

За "Възраждане" важната тема в парламента беше Македония. "Още като подписахме за началото на преговорния процес на Македония, предупредихме, че се отваря кутията на Пандора“, заяви Костадин Костадинов.

В крайна сметка всички точки останаха в дневния ред. Дебатите по тях предстоят.