Икономическата война ще продължи, дори и да се стигне до примирие в Украйна, а санкции срещу Русия ще има, докато Владимир Путин е президент. Това прогнозира политологът Иван Кръстев по време на годишната среща между бизнеса и правителството, организирана от вестник "Капитал". 

„Икономическата война ще продължи и тази икономическа война ще засяга всяка компания, тя е свързана с цена на природни ресурси. Ние сме се концентрирали само какво се случва в граничните страни, но всъщност може да видим огромни вълни на политическа нестабилност в Близкия изток, в Африка. 

В този смисъл изведнъж не, че се променя някаква част от света, целият свят се променя. 

В тази ситуация най-важна е вътрешната стабилност на едно общество - то да знае за себе си какво иска. Вижте, всяко общество е разделено, във всяко общество някакви хора не харесват някакви хора, във всяко общество имаш правителство и опозиция, но има някакви червени линии, което обществото се договаря вътрешно и между другото те се договарят, защото имаш обществен натиск да се прави това и то е какво не правиш в тази ситуация“, заяви Иван Кръстев. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!