Днес и утре са решаващи дни и може да стане някаква изненада, която да обърне каруцата. Ако някакви лични егоистични мотиви попречат на общо взето постигнатото споразумение, ще бъде катастрофа и не знам дали ще имаме нов парламент.  

Това заяви журналистът Иван Гарелов.

„ГЕРБ ще бъде много силна опозиция, надявам се това да бъде в полза от тях“, добави той.

Според политолога Георги Харизанов по време на разговорите между партиите не е имало конкретика за съставяне на правителство.

„Мисля, че това е ясно и се видя. Това бяха едни секторни кръгли маси, в които се нахвърлиха много обещания и идеи. Тези, които звучаха добре бяха приети. Там, където имаше спорове, се каза, че ще е направи допълнителен анализ и ще се говори по-нататък, очевидно не пред камери“, добави той.

Според политолога доц. Даниел Смилов идеята на първата фаза от преговорите е била да се покаже добронамереност и достатъчно препокриване между програмите. По думите му тя си е изиграла ролята, а сформирането на кабинета вече става на лидерски срещи.

„Не мога да си представя причина, поради която един от най-важните постове в държавата (б.р. председател на НС)  ще бъде подложен на някакво случайно гласуване“, заяви Христо Панчугов, преподавател политически науки в НБУ.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!