„Войната в прокуратурата ни се отразява, защото 160 полицаи охраняват лица, които се съмнявам, че имат такава нужда. Така се вреди на обществения ред, защото се отнема ресурс за контрол по пътищата”, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той подчерта, че МВР няма никакво отношение относно войната в прокуратурата. “Тази война обаче ни се отразява, защото към момента 16 патрула плюс още 2 охраняват тези лицата, които са пожелали охрана. Над 160 човека охраняват лица, а аз дълбоко се съмнявам те да имат такава нужда. Нашите полицаи са унижени да стоят пред заведения и да чакат хора, които не се нуждаят от охрана. По този начин се създават предпоставки за нарушение на обществения ред, защото така се отнема ресурс за контрол по пътищата“, уточни Демерджиев.

Той обясни, че е разпоредил още веднъж да се засилят усилията за непрекъснат контрол по пътищата. “Всяка областна дирекция да направи проверка на стопаните на пътя, както и заедно с АПИ са набелязали критични участъци, на които има много пътни инциденти”, добави Демерджиев.

По думите му от 7 юни в София ще действат допълнителни патрули, които да оказват контрол по пътищата.