Иван Белишки получи обвинение за закана с убийство над депутат от "Възраждане". Арестът му е удължен за срок до 72 часа. След това съдът трябва да реши дали да го остави за постоянно в ареста.

Взаимните обвинения между депутата Стоян Таслаков от "Възраждане" и Иван Белишки - син на кмета на Панагюрище, се прехвърлиха и в кулоарите на парламента.

При ареста си Иван Белишки обясни пред bTV, че не е нападал никого, а нападнатият е бил той.

„Не съм заплашвал, Стоян Таслаков ме удари пред входа – има камери, чакаме да приключи досъдебното производство. Г-н Таслаков ме удари, после бях удрян от други лица, маскирани“, коментира синът на кмета на Панагюрище.

На сутринта се чу и другата версия. Депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков посочи, че от няколко месеца е заплашван от кметския син. А вчера ситуацията е ескалирала пред дома му.

„Директно тръгна със заплашителна стъпка към мен, аз носих багажи и двете ми ръце бяха заети. Успях да го парирам и да го отблъсна, след което бръкна в чантичката си и извади пистолет. За части от секундата се почудих дали да го неутрализирам или да побягна, влязох в съседния магазин, той ме последва. Възможно е, отблъсквайки го, да съм го одраскал“, коментира Таслаков.

Според него в основната на заплахите стоят негови действия като депутат.

„Първият случай на заплахи от него се появи, след като пуснахме сигнал и арестуваха кмет на Стамболийки“, каза още депутатът.

От "Възраждане" посочиха, че и друг техен депутат – Климент Шопов, е получавал заплахи от кметския син.