Транспортното министерство започна пълна проверка на фирмата-превозвач "Юнион Ивкони". Първите резултати показват, че и шофьорът и автобусът са били изрядни.

По време на катастрофата автобусът е бил управляван от Веселин Георгиев. Водачът притежава всички необходими изисквания за тази дейност, съобщи министър Ивайло Московски.

Проверката показва, че този път причинита не може да се търси в амортизацията на автобуса. Според документите превозното средство е регистрирано през август миналата година, а последният технически преглед е от 6 февруари тази година. Потвърждва го и Георги Георгиев , който е транспортирал автобуса от Испания до България.

Автобусът се е движил по редовна линия Бургас – София, и притежава валиден технически преглед от 06.02.2018 г. и карта за допълнителен преглед.

Проверките трябва да покажат дали шофьорите са преминали медицински прегледи преди злополучния курс и дали са почивали достатъчно. Според управителя на фирмата-превозвач Георги Атанасов шофьорът има опит зад волана от 12-13 години.

Пътната инфраструктура не е причина за инцидента с автобус на магистрала „Тракия”, каза регионалният министър Николай Нанков.

По думите му в участъка, в който е станала катастрофата, пътната инфраструктура е в изключително добро състояние.

Към 17:30 ч. автобусът беше вдигнат, а служителите на полицията вадят багажа на пътниците. Движението в района все още е силно затруднено.