Подавам оставка, защото вярвам, че притежавам образованието, качествата, квалификациите и опита, които заеманият от мен до днес пост изискват. И тъй като желая всички съмнения за моето назначение да бъдат премахнати, настоявам за публичен конкурс, на който ще се явя, проведен пред журналисти и предаван на живо по интернет.

Това заяви в писмо до медиите зам.-председателят на Държавна агенция на българите в чужбина (ДАБЧ), с което обявява оттеглянето си. Оставката не е депозирана официално, съобщиха за bTV от пресцентъра на Министерския съвет.

Йорданова, която е минала през ДБГ и днес е жената до лидера на СДС Божидар Лукарски, предизвика бурна полемика, след като беше назначена в агенцията за българите в чужбина, като беше поставена под въпрос нейната квалификация.

„Подавам оставка, защото съм представител на протестиращите хора. Тези, заедно с които повече от година бяхме по площадите. И защото не мога да допусна името ми да бъде свързано с каквито и да било твърдения за непрозрачни кадрови назначения”, пише тя, като подчертава, че не подава оставка заради личния си живот.