Тошко Йорданов от "Има такъв народ" помоли президента Румен Радев да разсекрети стенограмата от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 10 януари, когато беше обсъждана темата Северна Македония.

Той направи това на консултациите при държавния глава за съставяне на ново правителство.

Президентът в встъпителните си думи благодари на ИТН за последователната политика по отношение на Северна Македония.

"Благодаря за оценката, че сме последователни, защото в политиката днес всеки се върти оттам, откъдето духа вятъра. Ще ползвам малко нагло ситуацията да Ви помоля да разсекретите онзи КСНС, за да се види кой лъже. Лицемерието и лъжата са начин на общуване, затова е важно българите да знаят кой лъже. На КСНС не се каза нищо важно, но покрай него се изказаха много лъжи", заяви Йорданов. 

Не смятаме, че президентството и президента са мафиоти, защото иначе всички ще имаме срещи с мафията. Когато бъдем поканени на преговори, ще отидем, но не на всяка цена, каза още Йорданов на президента Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство, добави той.

"Добре е да се знае истината, но аз държа всеки един човек в този съвет да може да изкаже свободно своето мнение. Разсекретил съм стенограми за КТБ едва след като изпратих искане до всеки да каже дали е съгласен. Не искам да се компрометира свободата на изразяване при следващите КСНС. Големият грях по отношение на българската политическа класа е, че забравиха македонските българи", отговори президентът Радев.

Преди да влязат при президента от ИТН заявиха, че са готови на разговори с ПП, но "Кирил Петков да е никакъв в това правителство".

Вижте още във видеото.