Морският свят оживява по стените на болници в Италия! Художник изрисува детските отделения, за да направи престоя на малките пациенти по-приятен.

Той се казва Силвио Ирили и е на 47. През 2012 г. създава проекта „Изрисувани болници“, с помощта на който е преобразил 15 педиатрии.

„Това едно дете да е болно, да бъде в болницата, за мен е несправедливост, една огромна житейска несправедливост. И за да може то да понесе всичко това по-леко и по-лесно да премине през това неприятно изживяване, аз помагам с този приказен свят, който създавам с рисунките си“, разказва Силвио.

Силвио не взима пари за своя труд, а средствата за материалите идват от дарения. Сюжетите, които рисува, са предимно от морското дъно.

„В самата вода животът е пъстър, красив. В нея заедно плуват делфини, костенурки, риби и те носят спокойствие. А когато делфините са и усмихнати, както на рисунките ми, те въздействат много силно на малките пациенти, вдъхват им кураж и ги карат да се чувстват по-добре“, обяснява художникът.

Успокоителната сила на рисунките използва в своята работа и детският стоматолог д-р Саня Ел Дарис: „Изображенията на героите от детските филмчета действат върху психиката на децата и могат да трансформират един кабинет, който да бъде много интересен и много привлекателен“.

Вижте още във видеото!