Италиански боен кораб акостира във Варна. Разрушителят от военноморските сили на Италия "Дуранд де ла Пене" ще бъде отворен и за посетители.

88 школника се обучават на борда на „Луиджи Дуранд де ла Пене”. Ескадреният миноносец е у нас в рамките на учебната кампания на кадетите от Морската академия в Ливорно. Вижте още за живота на борда на бойния кораб.

40-дневното плаване из Средиземно и Черно море помага на курсантите да развият на практика навигационни умения и да участват в операции по морска сигурност, наравно с 242-мата члена на екипажа.

През втората година от образованието си вече имат практика в морските операции в реални условия – дават дежурства по охрана и наблюдение, изпълняват задачи, обясни Франческо Марци, комендант на морската академия в Ливорно.

Преди дни разрушителят участва в патрулна операция край либийските брегове.

„Дуранд де ла Пене” гарантираше безопасността на останалите участници. Основната ни мисия като военни е да опазваме човешкия живот, но и да осигурим защита при противодействие на бизнеса на трафикантите”, каза кап. Фабрицио Рутери, командир на кораба.

Кадетите са второкурсници в Морската академия в Ливорно, която от 1881 г. насам създава бъдещите ръководители на Военноморските сили на Италия. Сред курсантите е и Сандра, която от дете мечтае да стане пехотинец, а сега специализира морска медицина.

Разрушителят може да прихваща надводни и наземни цели отвъд хоризонта, както и да открива подводни обекти. Въоръжението му позволява противовъздушна отбрана с къс и среден обсег.

Всички желаещи могат да се качат и да разгледат отблизо ескадрения миноносец в събота и неделя между 15 и 18 ч.