Около 4000 души са преминали през COVID зоната на военната болница в Сливен от началото на пандемията до момента. Медиците обаче няма да забравят случая на Галя, която прекарва 50 дни под лекарско наблюдение, като 14 от тях прекарва на апаратна вентилация.

Тя бива изписана в навечерието на Нова година, но за нея борбата с последствията от болестта продължават. В домашни условия тя е подложена на рехабилитация заради полиневрит, който засяга крайниците ѝ.

„Но тази пациентка е един от примерите, че всички – и медици, и пациенти, трябва заедно да се борим“, коментира д-р Коста Къчев от МБАЛ-Сливен към ВМА.

От лечебното заведение отчитат, че в момента напливът към болницата е изключително голям, като COVID леглата са почти запълнени. Медиците уточняват, че в момента преобладават пациентите, при които заболяването протича по-леко. 

Натоварено е, но пък по отношение на лечението, смело мога да заявя, че натрупахме сериозен опит. Прилагаме всички утвърдени терапии, правим всичко по силите ни, отчита началникът на болницата полк. д-р Илиян Комитов

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!