Волята на избирателя беше да правим компромиси, иначе една от политическите сили щеше да има 121 мандата и да реализира политиките си. Това каза в студиото на „Тази сутрин” по bTV Искрен Веселинов от коалиция „Обединени патриоти”.

„Имахме заявка за 300 лв. минимална пенсия, искахме подкрепа, за да управляваме с тази заявка, след като не получихме необходимия брой гласове, очевидно се търсят компромиси”, коментира той.

Според него важното е, че започва политика за размразяване на доходите и преосмисляне на затягането на коланите и на философията „постна пица”.

Той увери, че няма да се вдигат само минималните пенсии.

Мерките, които сме предвидили, ще засегнат не по-малко от 2/3 от пенсионерите и ще има осезаем ръст на техните доходи, обеща Веселинов.

На въпрос откъде ще дойдат допълнителните пари за увеличението на пенсиите, той отбеляза, че това ще стане от повишаването на приходите.  Дори в момента бюджетът събира повече пари, отколкото е предвидено в разчетите, отбеляза Веселинов.

Нищо не е договорено, докато не е договорено всичко. Докато не подпишем споразумението, няма да даваме подробности по него, обобщи той преговорите с ГЕРБ до момента.

Властта не е фетиш за Обединените патриоти, каза още Веселинов. "Имали сме множество възможности да бъдем в нея на всяка цена и не сме го правили", изтъкна той.

По думите му министерски кресла все още не се обсъждат. Разговорът за тях ще започне след Великден.