Адвокат Емануил Йорданов поиска отлагане на делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Причината е възникване на здравословен проблем със слуха на Петрова.

Бившата кметица на район „Младост”, предшественикът ѝ и заместничката ѝ бяха осъдени на първа инстанция за поискан, но неполучен подкуп. Иванчева получи 20 години затвор, Биляна Петрова – 15 години лишаване на свобода, а Петко Дюлгеров като посредник – 12 години затвор. 

Апелативният спецсъд назначи съдебно-медицинска експертиза за здравословно състояние на Биляна Петрова, след като на съдебното заседание днес тя съобщи, че не чува добре, информира БГНЕС.

Експертизата трябва да е готова 7 дни преди датата на следващото съдебно заседание, което е на 8 януари.

„Става въпрос за внезапно възникнал проблем със слуха, който доведе до спешна медицинска интервенция и Биляна в момента не чува, така че тя не може да участва пълноценно в каквото и да е съдебно заседание. Именно затова ние направихме искане за отлагане на делото за следващата определена дата, а съдът от своя страна назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е състоянието ѝ”, каза адвокатът ѝ Емануил Йорданов.

Той уточни, че тя почти не чува, трябва да ѝ се говори много отблизо и по-високо.