Имущество за над 4 милиона лева на братя Галеви и техните съпруги да бъде отнето в полза на държавата. Това поиска Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, която внесе иск в Кюстендилския съд.

В списъка на имуществото на Ангел Христов и Пламен Галев, придобито с незаконни пари, са девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, недвижими имоти в с. Ресилово, едно имение от близо 11 хиляди декара, включващо покрит плувен басейн, възстановителен комплекс, кафе-бар, билярдна зала и помещение за камериерка

Комисията иска и отнемане на над 800 000 лева по банковите сметки на двамата, както и дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 фирми е съдружник Ангел Христов.

Комисията внася иска почти четири месеца, след като скандалните бизнесмени бяха осъдени на по 4 и 5 години затвор за рекет и изнудване. Дни преди да влязат зад решетките обаче Пламен Галев и Ангел Христов изчезнаха и сега се издирват с червена бюлетина на Интерпол.

По искане на комисията през 2009 г. са наложени обезпечителни мерки върху имуществото, които са обжалвани пред Апелативния и Върховния касационен съд. И двете инстанции са се произнесли в полза на комисията.