Граждански иск на обща стойност 1 милион лева ще предяви Корнелия Петкова - вдовицата на един от загиналите при тежката катастрофа на 18 ноември миналата година в центъра на Пловдив. Тогава пиян шофьор се вряза с близо 100 километра в час в завиващ автомобил на кръстовището на булевард "Руски" и улица "Данаил Николаев". При инцидента загинаха трима души, а пияният шофьор беше осъден на 4 години затвор.

Вдовицата на убития Атанас Ламджиев оспорва заключението на магистратите, че съпругът й също има вина за катастрофата. Според автотехническата експертиза автомобилът на пияния Любомир Трайков е летял с 99 километра в час. Адвокат Йордан Йорданов е категоричен, че при тази скорост е била невъзможна каквато и да е реакция от страна на убития водач.

„Има обективни данни за скоростта. Това са записите в компютъра на автомобила, защото той е високотехнологичен”, посочи защитникът.

Пияният младеж не е тестван с дрегер, а кръвната му проба е взета поне час и половина след удара. Съпругата на загиналия Атанас твърди, че няколко часа след катастрофата била свидетел на странни реплики.

„Още когато отидох във Второ районно, думите на един от разследващите бяха, че цялата полиция е на крак, защото още преди да е започнал работният ден, се е започнало с подкупите", заяви тя.

Вдовицата твърди още, че е била заплашена по телефона от бащата на убиеца да не говори пред медиите.

„Думите, които той ми каза, бяха: „Внимавай какво ще говориш утре за сина ми!", твърди Корнелия.

„Мисля, че няма смисъл да коментирам тези неща. Да си говори кой каквото иска", каза Младен Трайков, бащата на пияния шофьор.

Корнелия е майка на три малки деца. Не отрича, че е взела 3900 лева от бащата на убиеца, който наскоро й предложил и работа като продавачка.