Постоянен арест за общо петима души поиска специализираната прокуратура след акцията за пресичане на незаконна търговия с оръжие и подправени документи в Казанлъшко от преди няколко дни. Спецсъдът вече остави част от тях зад решетките.

На 4 декември бяха разбити общо две престъпни групи, като днешната официална информация на държавното обвинение дава подробности за „деловите отношения” между задържаните.

Според събраните доказателства общ посредник е осигурявал купувачи за фалшиви документи и за огнестрелни оръжия. Става дума за ирански гражданин, който вече е обвиняем и по двете разследвания.

За 17-те автомата, 15-те пистолета и цевите, които антимафиотите смятат, че са изнесени нелегално от завод „Арсенал”, вече са обвинени други двама души, които днес бяха оставени за постоянно в ареста.

Двама са и сочените за участници във фалшификаторската група, които съдът ще решава дали да остави под стража. Други двама предполагаеми участници са пуснати под гаранция от по 5000 лв.

При разбиването на тази престъпна група са открити чужди и български лични карти и паспорти, шофьорски книжки, снимки на лица в паспортен формат, компютър със специфичен софтуер за обработка на данни за документи за самоличност, цветни принтери, ламинатори, скенери, флаш памети и т.н.