Условия за още интензивни валежи и силни бури ще има до полунощ и във вторник. Заради преноса на прах от Сахара е възможно дъждът да бъде оцветен.

За следващите часове в много области на Западна и Централна България все още важат оранжеви и жълти кодове за условия за значителни валежи, силни гръмотевични бури и градушка.

През нощта бурите като цяло ще отслабнат, но утре през деня отново ще се усилят. Утре жълт код важи в по-голямата част от страната отново за възможни порои, гръмотевици и градушки. В Централна и Североизточна България явленията ще бъдат най-интензивни.

Ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци. Ще има краткотрайни валежи, с гръмотевици и условия за градушки. Вятърът ще стане от север-северозапад и с него ще проникне хладен въздух.

Снимка: bTV

Въпреки понижението на температурите ще остане по-топло от обичайното. В Северозападна България утре ще е най-хладно със стойности между 26 и 29 градуса, в останалите райони ще е отново горещо до 30-35 градуса.

Снимка: bTV

В сряда и четвъртък все още ще има условия за валежи и бури. В края на седмицата слънчевите часове ще се увеличат, температурите отново ще се повишат.  

Снимка: bTV

Днес следобед в района на Горна Малина, Нови Искър и в Габрово се изсипа градушка с размерите на орех.

След проливен дъжд кални наноси от нивите затвориха за час пътя между Разград и Самуил, малко след разклона на с. Мортагоново. На място са изпратени два трактора, които са ги разчистили.

Бури имаше и в района на София и Ботевград, където улиците се наводниха. В Ловеч също улиците се превърнаха в реки, има и паднали дървета.