Жената, прегазена в понеделник на пешеходна пътека в София, се възстановява след инцидента. Тя обаче ще трябва отново да се учи да ходи и ще стъпи на крака след три месеца.

Когато снощи Марияна тръгва за болницата, изобщо не предполага, че ще се озове на платното пред болницата - с разбита глава и счупен крак. Тя ясно помни какво се е случило и как за секунди се оказала на ръба - между живота и смъртта.

„Тръгнах да пресичам и може би една крачка преди да се кача на тротоара, колата ме връхлетя, влачи ме малко и аз паднах на земята като си ударих главата в бордюра”, разказа Марияна Михайлова.

Любителски кадри от мястото на инцидента показват как жената се оглежда преди да пресече и как вдига ръка, за да предупреди шофьорите. Следва фаталният удар, който е скрит от кадрите заради шокиращата гледка.

Пешеходната пътека, на която пострада Марияна, е едно от най-опасните места за пресичане в София, твърдят от столичния КАТ. За да се пресича по-безопасно на това място предстои да бъде поставен пешеходен светофар, обещават от общината. Дотогава Марияна смята да не минава оттам и се надява да няма други пострадали като нея.