Голям пожар изпепели заведение и два магазина в курорта Златни пясъци. При инцидента няма пострадали, но има значителни материални щети.

Огънят е пламнал в заведението, което е изцяло дървено, и бързо се разпространил и обхванал околните обекти. Предполага се, че искрата е тръгнала от скара, след което огънят се прехвърлил върху открит бар с камъшитен покрив, намиращ се зад горящото заведение.

Потребител на рубриката "Аз, репортерът" изпрати ексклузивни кадри от пожара, който по думите му се възпламенил в 3 часа през нощта.

Първи на мястото на инцидента се отзовал дежурният пожарникарски екип в курорта. Изпратени били още два автомобила от Варна. Първоначално е била докарана вода от частна противопожарна служба, тъй като хидрантът е бил отдалечен от горящия периметър.

Въпреки усилията на огнеборците пожарът се развил бързо и обхванал площ от 2500 квадратни метра, включително и двата магазина - за дрехи и за търговия на цигари и алкохол. Стихията бушувала около час и половина.

Противопожарните екипи загасили напълно пламъците за няколко часа. В това време избухнали три газови бутилки. Пожарникарите обаче успели да спасят от огъня пет други обекта наоколо, сред които дискотека и склад.

"Дим да ме няма"

Общинският съветник от коалиция "Варна утре" (ВМРО, Гергьовден, Новото време, БНД) Благомира Александрова твърди на страницата си в социалната мрежа Фейсбук, че огнеборците много са се забавили с реакцията.

Тя позира гордо пред горящото заведение и коментира, че е станала свидетел на „уникален пожар”.

Снимка: Фейсбук

„Шоу бар Бурлеска изгоря до основи пред очите ми. Беше доста епично! Около 2 часа пожарникарите се опитваха да намерят вода, за да загасят стихията, но това така и не се случи до малките часове на нощта. Организацията беше под всякаква критика, а отношението на полицаите към хората - отвратително. Чак, когато заведението изгоря до основи, огнеборците успяха да пуснат 1-2 маркуча в действие. Добре, че не гръмна някоя газова бутилка или бойлер. Дано няма пострадали хора!”, пише Александрова под фотогалерията, озаглавена „Дим да ме няма”.

От МВР обаче заявиха, че органите а реда са й направили остра забележка"да напусне местопроизшествието", тъй като избухват бутилки газ-пропан бутан от барбекюто на заведението.