В Благоевград беше задържан младежът, който е заподозрян, че е ограбил магазин за мобилни телефони на бул. "Патриарх Евтимий" в столицата.

Инцидентът датира от средата на миналия месец. Въоръжен с пистолет непознат млад мъж нахлул в магазинчето за техника и принудил продавача да му даде част от оборота. Опитал да вземе и няколко телефона. При обира изглеждало, че пробвал да стреля няколко пъти с оръжието си, но то засякло.

24-годишният Богомил Стоянов, който е родом от Гоце Делчев, оказа съпротива при ареста си и се наложи полицаите да го повалят на земята.

Снимка: Ирина Жерева

В отговор той се оплакваше от полицейски репресии и се оправдаваше, че пистолетът, с който извършвал обирите, бил пластмасов. Настояваше, че правата му са нарушени и поиска да пие вода. Наложи се полицай да му поднесе бутилката, тъй като той беше с белезници.

Снимка: Ирина Жерева

Предполага се, че младежът – бивш баскетболист с внушителен ръст, е участвал в серия грабежи на магазини, от които този в София е само последният.

Преди няколко месеца той е ограби продавачка в Благоевград и за това престъпление получи условна 2-годишна присъда години с 3-годишен изпитателен срок.