Ученик от Шумен е с отстранен далак след сбиване в час. Инцидентът станал по време на час по математика в шуменското училище "Йоан Екзарх Български". 

Двама шестокласници се скарали заради гумено топче, след което последвало сбиване зад гърба на учителката докато тя пишела на дъската. Едното момче съборило другото на земята и го ритнало в корема, след това преподавателката ги разтървала.

„Когато има инцидент по време на час учениците веднага отиват при педагогическия съветник, за да може той да разговаря с тях. Красимир се оплакваше от силни болки в корема, беше пребледнял, което ми даде повод веднага да слезем в медицинския кабинет при фелдшера”, посочи Валентина Тодорова – директор на СУ "Йоан Екзарх Български".

Повикани са родителите на детето, след което в училището пристига и линейка. Пострадалото момче е откарано в шуменската болница в тежко състояние, опериран е по спешност, а далакът му е отстранен.

„Това е орган, който има определени функции в организма, но след отстраняването му в случаи такива на травми, организма компенсира неговите функции, така че се надяваме да няма сериозни последици”, посочи директорът на болницата в Шумен д-р Атанас Атанасов.

Родителите на момчето казват, че в училището са действали адекватно. Детето се възстановява добре след операцията.

Майката Анелия Иванова посочи, че е имал повръщане, което според лекарите е нормално след операцията. 
Разследването на случая продължава.