Тежка катастрофа затвори временно пътя между пловдивския квартал “Прослав” и село Първенец. Според пътните полицаи на място инцидентът е станал на разклона, водещ към квартала.

Пътното произшествие се е случило около 12.10 часа - челно са се ударили два леки автомобила. При сблъсъка на място е загинала жена - пътник в единия от автомобилите, който е навлязъл в насрещното движение. Става въпрос за "Мерцедес" с кюстендилска регистрация, който предприел изпреварване.

Пострадали са и други четирима души, които са били откарани в болница.

От КАТ разпоредиха поетапно пропускане на движението в едно от пътните платна. От Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив поясниха само, че на място са били изпратени три линейки, както и три противопожарни екипи.

В района на катастрофата стана и още една - между бус и лека кола, пострадали са двама души. Видимостта в района е около 100 метра заради мъгла, която е и вероятната причина за инцидентите.

От полицията в областния град информираха, че заради гъстата мъгла и намалената видимост само за няколко часа сутринта в района са станали поне шест тежки пътни инциденти със сериозни материални щети.