Строителен работник загина при срутване на скеле в София. Инцидентът е станал около 9 часа на ул. „Атанас Дуков”.

От МВР информираха, че злополуката се е случила на строеж до болница „Токуда”. Срутило се скеле - строителите правели оглед на кофраж и се готвели да изливат бетон, когато всичко под краката им рухнало.

Починалият на място работник е 24-годишен, предаде БГНЕС. Други двама са били ранени – на 40 и 41 години.

Пострадалите са били откарани във Военномедицинска академия без опасност за живота. След преглед са били освободени.

Поддал кофраж е причината за инцидента при строежа на административна сграда, обясниха по-късно от дирекция "Контрол по строителството" в Столична община. Според Влади Калинов работниците са свалили с кран върху подготвения кофраж армировка, която била по-тежка от възможностите на кофража – затова той се срутил.

„Това е неспазване на трудова дисциплина. Кофражът, който е бил подготвен, не е бил направен за такъв товар, който са сложили”, посочи Калинов.

По думите му Столична община няма отношение по случая, тъй като това е авария по време на строителството и с такива се занимава държавата, в лицето на ДНСК, както и Инспекцията по труда към Министерство на труда и социалната политика. Сотир Лазаров посочи, че инцидента е станал при извършване на армировъчни работи около кофража на кота нула пропада арматурата и в този момент пострадалият е бил под кофража.