Две деца пострадаха тежко, докато пресичаха близо до крайпътно заведение край Айтос. Инцидентът е станал по обед, когато ресторантът е бил пълен с хора.  

На 22 септември на обяд 53-годишният В.К. от с. Приселци, движейки се с несъобразена скорост, удря 9-годишно момиче, което носи в ръцете си сестра си на 1 годинка. 

Децата спрели с роднини да обядват. Не е ясно защо момиченцето е тръгнало да пресича натоварения път с бебето в ръце. В участъка има ограничение от 60 км/ч, но рядко се спазва.  

Шофьорът, който ги ударил, обяснил, че не ги видял. Бебето е със счупено бедро. По-голямото дете е в кома, с множество травми и опасност за живота.      

„Голямата казала: „Майко, гладна съм!”... Нахранила ги, вече от там нататък вика нищо не помня. Тя още не е на себе си”, споделя Георги Димитров - роднина на децата.

Собственикът на заведението заяви, че има случай и товарни автомобили да изпреварват. „Най-малко с 80 минава товарен автомобил. Там се вижда спирачният път, където е станала катастрофата, има 30 метра спирачен път”.