Ротвайлер нахапа 9-годишно дете в двора на основното училище „Христо Ботев” в Исперих, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Сигналът за инцидента е получен в Районното полицейско управление около 8:15 часа сутринта в понеделник.

Ротвайлерът е собственост на 38-годишна жена, която живее в къща до училището. Не е ясно, как той се е озовал в двора при учениците, които нападнал. Преподавател се притекъл на помощ, но кучето ухапало и него.

„В един момент кучето оставя нас и хуква към едно друго детенце Юлиян, което в момента е в болницата. Той хуква и кучето го подгонва, вече извън асфалта в тревната площ го гъта и почва да го върти”, описа ситуацията Васил Василев - преподавател в ОУ „Христо Ботев".

Атаката трае няколко секунди, кучето хапва общо 4 деца, най-пострадал е 9-годишния Юлиян, който прекара едно денонощие в болница. Той разказва как кучето го е блъснало и той започнал да се брани. „Кучето, до колкото знам няма паспорт, няма нужните ваксини за това куче, тази порода не трябва да се отглежда в такива условия”, категоричен е настойникът на момченцето Цветелин Стоянов.

Всички нападнати от кучето са имунизирани срещу бяс. Родителите на Юлиян са решени да търсят правата си в съда. Собствениците на кучето отказаха коментар.

Полицията разследва случая.