Варненският квартал Виница в огнен капан. По първоначална информация пожарникарите гасят две огнища, а заради силния вятър огънят бързо се разраства.

Огнената стихия тръгва от задния двор на Дома за без родители в квартал Виница. За щастие опасност за децата няма, защото вятъра духа в обратна посока на дома. "Преди 15-20 минути падна къщичката на Баба Яга от пожара, който стана. С пожарогасители, каквото можаха ограничиха огъня", обясни живеещият в квартала Димитър Димитров.

Заради силния вятър огънят стигна близо до конната база в квартала, огнище имаше и в паркинг за стари автобуси. За да спасят конете и имотите си в овладяването на пожара се включиха и доброволци.„Няма нафта, няма бензин, няма газ. Свършиха си работата момчетата и го изгасиха", коментира Йордан Йорданов.

В същото време на ската над Виница, където е вилна зона бушува друг пожар. „Притеснявам се даже и малката реве, да не отиде огъня до нашата вила. Зависи на къде ще го духне вятъра, точно от тука духа. Как е пламнало туй нещо не знам", пита се Иван Янев.

В гасенето на пожара участват седем екипа. Няма пострадали хора, към момента няма опасност за населението в района.

Пожар гори и в ямболския парк “Боровец” и хотелския комплекс.