Порои паднаха и днес в много райони на България. Проливен дъжд, придружен с гръм и мълнии, се изсипа над столицата. Валежите бяха съпътствани от силен вятър. В София падна и градушка.

Кадри от побелелите столични квартали ни изпратиха зрители в рубриката „Аз репортерът”.

Проливен дъжд се изсипа и в Стара Загора.

Пороен дъжд и градушка връхлетяха днес Кърджали. Мостът над река Арда бе затворен за повече от два часа, а движението бе спряно. Десетки коли се озоваха неподготвени във водния капан, а улиците заприличаха на реки. В града има много наводнени сгради и мазета.

Две жени, на 52 и 42 години, бяха ударени от мълния, докато се криели от дъжда под дърветата в градската градина. Инцидентът станал по време на гръмотевичната буря. Пострадалите са откарани в Спешното отделение на кърджалийската болница.

При падането на мълнията едната от жените припаднала, а температурата била толкова висока, че стопила шлифера на по-възрастната жена - тя е с леки изгаряния.

И двете жени са много уплашени от случилото се. Според лекарите състоянието им е стабилно. Оставени са под наблюдение в хирургичното отделение.

Видео от обстановката в Кърджали беше изпратено в рубриката "Аз, репортерът"!

Обилните дъждове активираха и свлачища в Прохода на републиката. Близо 150 кубика кал и скали се изсипаха на международния път край село Пчелиново. Движението се осъществяваше само в едната лента на пътя.

Ограничения има и в прохода Петрохан. Срутване на голяма скална маса затрудни движението.

Осъществява се непрекъснат контрол по поречията на реките Струма, Тунджа и Искър, съобщиха от МВР.