Преминаващи с автомобил по главен път Е-79 край Благоевград младежи спасиха от самоубийство възрастна жена, предаде БГНЕС.

Малко след 18 часа днес на тел. 112 е подаден сигнал, че жена се готви да скочи от парапета на моста. Към мястото на инцидента потеглили линейка и патрулка. Преди моста на Е-79 обаче спрял лек автомобил "Ауди" с благоевградска регистрация, в който пътували трима младежи и момиче.

Малко преди да минат по моста младежите видели възрастната жена да стои от външната страна на парапета. Те веднага подали сигнал. След като ги видяла, жената се разколебала в опита си да скочи от моста от 7-8 метра височина върху пътното платно, по което преминават автомобилите.

Преди да се качи на парапета жената, която е от град Рила, свалила обувките си и ги хвърлила заедно с чантата си в храстите край главния път. С линейката 73-годишната жена, която е напуснала дома си сутринта и близките й я издирвали по болниците, е приета в Спешното в Благоевград. Ще бъде консултирана от специалист-психиатър.