Инцидент по време на работа доведе до смъртта на 27-годишно момче от Стара Загора. Местна фирма била наета да изчисти цистерната за съхранение на гориво на ведомствена бензиностанция, по пътя към казанлъшкото село Бузовград, предаде БГНЕС.

Младият мъж и негов колега подготвили инсталацията да почистят съоръжението. Всички били облечени с противогази и специализирани облекла. При влизането в цистерната обаче 27-годишният Калоян Марков се подхлъзва и пада от стълбата в хранилището. Колегите му разказват, че той за секунди губи съзнание от отровните изпарения.

На мястото на злополучния инцидент пристигна и бащата на загиналия младеж и собственик на фирмата, който коментира нелепия инцидент. "Те, като са отворили резервоара, трябвало е да се намести някакъв маркуч, за да се изпомпи останалото количество, не повече от 50-60 литра. Подхлъзнал се е и паднал от стълбата. Пуснали са човек с въже да го извади, но като са го извадили, той е бил починал", каза покрусеният баща.

Инцидентът стана малко преди 14.00 часа. Колеги на загиналия са опитали да го спасят, но неуспешно. Загиналият Калоян многократно е участвал в почистване на подобни съоръжения, тъй като това е бил бизнесът на семейството от повече от 15 години.