Мазилка падна върху новородено в столичната Първа АГ-болница "Света София" (бившата "Тина Киркова").

Като по чудо бебето не е пострадало сериозно. Било е прегледано и с ехограф. Състоянието му е добро, но ще бъде под специално наблюдение в следващите 24 часа, каза за bTV бащата на детето Ясен Христов.

Инцидентът е станал в ранния следобед изненадващо. Огромните парчета падат точно върху леглото на бебето в момент, в който на посещение е и бащата.

„Може би една зона около 2 квадратни метра елипса от мазилката се откърти и всичко това падна върху бебето. Жена ми го чу и го видя и някак инстинктивно се хвърли върху бебето и успя да го предпази”, разказва мъжът.

Майката е с леки одрасквания по главата и ръцете. Родилката и новороденото били настанени във ВИП стая.

От болницата потвърдиха за инцидента. Във вторник комисия от общината ще направи оглед на място.

"Преди няколко години за последно е правен ремонт в това ВИП отделение", заяви д-р Иванов - началник на екип в болницата. По думите му след земетресението от 22 май експерти са извършили оглед на сградата, но тогава пукнатини не са били констатирани.

От болницата са категорични, че ще търсят сметка за некачествения ремонт в АГ отделението. Ясен Христов пък смята да съди лечебното заведение. „Със сигурност ми се иска да ги осъдя, не за да получа обезщетение, а по-скоро това да бъде за урок на хората, които би трябвало да понесат отговорността за това нещо”, казва мъжът.

През последните години в бившата „Тина Киркова” се раждат между 3000 и 3500 деца.