62-годишен мъж от Благоевград бе спасен след тежък алергичен шок, настъпил след ухапване от оса. Човекът е в реанимацията на болницата в града, предаде БГНЕС.

Инцидентът с Благой П. станал към 14 часа в махала Марчовци на село Покровник, на 5 км западно от Благоевград. Бившият служител на Икономическа полиция, сега пенсионер, бил ухапан от оса. Започнал да се задушава и с частен транспорт е закаран до Спешното в МБАЛ-Благоевград. 15-те минути път от махалата до болницата едва не завършили фатално за бившия полицай.

Той е приет с тежка дихателна недостатъчност, отток на устните, езика, горните дихателни пътища и обриви по цялото тяло. При приемането му в отделението пострадалият спрял да диша поради отток на ларингса.

Лекарският екип побързал да постави на пострадалия 62-годишния пациент инжекции с урбазон, адреналин и система за вливане. Благой е интубиран, а след като алергичната му реакция е овладяна, е приет за последващо лекарско наблюдение в отделението по реанимация.

Подобни инциденти в региона не са рядкост, споделиха дежурните медици. Около 20-ина пациенти с ужилвания са приети само до 16 часа в Спешния център на болницата.