Тежка катастрофа с пътнически автобус стана на пътя Карлово – Калофер.

По информация на Спешна помощ, 10 ранени са откарани в Пловдив, като двама от тях са с много тежки травми на крайниците. От ОДМВР съобщават за осем пострадали без опасност за живота.

Инцидентът е станал малко преди 14 ч. при стръмно спускане по пътя от Калофер за Карлово. На остър завой шофьорът губи управление над автобуса и той се преобръща. Така 20 пътници се оказват заклещени. Случайно преминаващ лекар покрай мястото на катастрофата оказва първа помощ на двама от най-тежко пострадалите.

Автобусът е превозвал работници от Калофер за Карлово, които са се прибирали към домовете си.

Люкът с автобуса се оказва единственото възможно място, откъдето работниците са били извадени. На помощ се притекоха и хора от преминаващи автомобили. Имало е опасност автобусът да избухне в пламъци, но пожарникарите са действали светкавично.

Шофьорът не е тежко пострадал и не е употребил алкохол. Той разказа, че не е могъл да намали скоростта на автобуса и е дръпнал ръчната спирачка, за да се преобърне машината в тази част от пътя, а не по-надолу, където е щяла да набере още по-голяма скорост.

Движението по I-6 Карлово-Калофер временно беше ограничено, но по-късно следобед беше възстановено.

По-късно от пловдивската болница „Свети Георги” уточниха, че 10 пострадали от катастрофата са транспортирани в лечебното заведение.

Една от жените - на 44 години, е приета с фрактура на дясната мишнична кост, екип от съдови хирурзи и ортопеди извършват операция. Пострадалата ще остане за лечение в Клиниката по съдова хирургия.

Друга жена - на 46 години, е приета с контузия на гръдния кош и корема, като има съмнения за контузия и на черния дроб. Тя е хоспитализирана в Първа хирургична клиника.

Третият тежко пострадал е мъж с разкъсно-контузна рана и прекъсната артерия на лявата ръка. Той също е приет в Клиниката по съдова хирургия, като му е направена операция от екип ортопеди и съдови хирурзи.

Останалите седем пострадали са с по-леки контузии и охлузвания и след обработка на травмите са освободени за домашно лечение.

 

  • Момиче без книжка катастрофира и уби своя приятелка
  • Възстановено е движението по пътя Русе-Бяла
  • Младеж и момиче загинаха при тежка катастрофа в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)
  • След инцидента край Лесидрен: По-строги мерки срещу войната на пътя
  • Една жена загина, други двама са ранени при катастрофа на пътя Плевен-Луковит
  • Петима ранени заради 81-годишен на волана
  • Жена загина при катастрофа в Благоевградско
  • 10-годишно дете загина на пътя в Пазарджишко (СНИМКИ)
  • Жена загина при катастрофа в столицата (СНИМКИ)
  • Тежка катастрофа във Враца се размина без жертви (СНИМКИ)