Напрежение в столичния кв. „Овча купел”, след пореден масов побой. Случката се е разиграла късно снощи, а резултатът е изпочупен автомобил.   

Малко след 21 ч. Никола управлява личния си автомобил с двама приятели. По думите му около десетина чужденци идват да се саморазправят с момче от квартала. Младежите решават да се притекат на помощ и тогава забелязват изваден нож. „Ние се дръпнахме назад и те почнаха да взимат плочки от тротоара и да хвърлят по колата и да я ритат”, заяви Никола Войнов.

Снимка: btvnovinite.bg

Колата е потрошена, а момчетата твърдят, че не са провокирали нападението. Александър Стоименов е категоричен – не говореха български, говорели чужд език.

Арена на побоя става бул. „Монтевидео”.

Полицията и агенцията за бежанци нямат данни в сбиването да са участвали чужди граждани. Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира, че затова е важно да има видеонаблюдение, полицейско присъствие и така да се гарантира бърза реакция.

Снимка: btvnovinite.bg

Местните твърдят, че това е третият инцидент с мигранти в квартала. По думите на Александър Стоименов има счупен павилион на булеварда и в последно време има натрупано напрежение.

От МВР казват, че са взели мерки след случката и са увеличили полицейското присъствие. Въпреки това за петък е насрочен протест пред бежанския център в Овча купел.