Двама работници са с изгаряне от сярна киселина, станало при инцидент по време на работа преди два дни в текстилно предприятие във Враца. Медиите обаче не са били уведомени за случая.

Трудовата злополука е станала в понеделник към 16.00 часа в текстилната фабрика „Вратица". При преливане на сярна киселина от един съд в друг аварира тръба и облива мъж и жена. Въпреки настояване от страна на екипа на bTV, ръководството на завода предпочете да запази мълчание.

Лаконични по случая остават и други работници, които твърдят, че не знаят повече подробности.

От Инспекцията по труда потвърдиха за случая, но отказаха коментар с мотива, че проверката не е приключила. След инцидента пострадалите са откарани в спешния център с частен транспорт.

Директорът на болницата във Враца обясни, че жена на 58 години е с изгаряне по лицето и дланта, а мъж на 52 години – по лицето и бедрото. Двамата незабавно са транспортирани в Института по изгаряния в „Пирогов”. Прегледана е била и още една работничка, но тя е отказала да бъде настанена в болница.

Фирмата често попада в полезрението на Инспекцията по труда. Преди месец текстилните работници от същата фабрика излязоха на протест заради неплатени заплати. Към момента забавянето е с четири месеца.
 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!