Два автобуса и микробус са се сблъскали до разклона за село Камбурово в близост до Омуртаг, съобщиха от полицията в Търговище.

Катастрофата е станала заради изпреварващия микробус.

Снимка: bTV

В болниците в Търговище и Омуртаг са осем души. Двама от тях са откарани от екипи на „Бърза помощ” в болницата в Омуртаг, а други шестима – в болницата в Търговище.

Двама са с тежки фрактури на крайниците.

Сигналът за инцидента е бил подаден в 14.53 часа.

Снимка: bTV

Микробус, пътуващ зад автобус на фирма "Биомет", започнал изпреварване, но не успял да се прибере в своето платно. В резултат движещият се нареща автобус на "Юнион Ивкони" ударил буса, след което водачът изгубил контрол и рейсът се ударил челно в другия автобус.

Единият автобус е пътувал по линията София-Варна, а другият в обратна посока – от Варна за София.

„Нашият автобус изхвърча, отсреща имаше друг автобус, който се удари. Цялата страна автобуса нямаше стъкла, всичко експлодира вътре като бомба”, разказа един от пътниците.

„Бях на предна седалка близо до шофьора. Изведнъж другият автобус буквално скочи върху нашия. Нашият автобус си караше в дясното платно. От удара стъклата просто се взривиха. Хората започнаха да пищят, шофьорът беше най-пострадал. Рейсът се отклони от пътя, за щастие, попадна в плитка канавка и успяхме да спрем на около 50-60 метра от мястото на удара”, заяви друг от пътниците.

Снимка: bTV

По думите на Георги Атанасов, изпълнителен директор на "Юнион Ивкони", няма тежко пострадали. "Пътниците са по-скоро уплашени. Някои имат леки охлузвания. Пътниците, които искат, ще бъдат превозени до дестинацията, за която пътуват", увери той пред bTV.

Движещите се автомобили по първокласния път в посока София ще бъдат отклонявани през град Попово. Движението се регулира от служители на сектор „Пътна полиция”.

Районната прокуратура в Омуртаг започна разследване.