По-скоро личен мотив стои зад убийството на 16-годишния младеж, намерен вчера в Борисовата градина, коментира главният прокурор Сотир Цацаров.

Той уточни, че тази версия се оформя като водеща при разследването на престъплението.

Цацаров отказа повече подробности, за да не се оказва влияние върху разследващите. По думите му се изясняват всички контакти и последни разговори, които е имал убитият младеж.

По обяд вчера тялото на 16-годишно момче беше намерено в Борисовата градина, като първоначалният оглед установи, че смъртта е настъпила от прободни рани.

Вчера на обяд, докато вият сирените в памет на Ботев, Георги пише СМС на приятелката си. „Ела да се видим в Борисовата градина”, гласи съобщението. Минута по-късно той й звъни и казва: "Не идвай, намушкаха ме..."

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано за убийството на момчето.

Цяла нощ полицията е разпитвала свидетели и съученици на Георги. Изясняват се отношенията му с други ученици от Търговско-банковата гимназия и други училища.

Предстои да бъдат разпитани и родителите. Полицията не изключва версията за убийство по случайност. В случая Георги може да е станал жертва на спречкване със случайно минаващи хора в парка. Основна обаче остава хипотезата за конфликт с друго момче заради приятелката му.

Убитият тийнейджър е деветокласник в Търговско-банковата гимназия в София. С децата от гимназията днес ще разговарят психолози.

Приятелки на Георги разказаха пред bTV какви версии са чули за случилото се.

Йоанна е чула, че Георги е имал спречкване с двама близнаци, които били едри и много високи, с маски. Скарали се на тема футболни отбори, Георги бил фен на "Левски".

Друго момиче от гимназията на убития тийнейджър е категорична, че не става въпрос за спречкване за момиче. Тя разказа, че Георги е имал приятелка и я ревнувал от момче от друга гимназия, но въприк това не това е причината за убийството.

На лобното място на 16-годишното момче днес има цветя.

  • Прокуратурата внесе 15 страници обвинителен акт срещу Йоан Матев
  • Йоан Матев пред Апелативния съд: Невинен съм
  • Апелативният съд ще гледа мярката на Йоан Матев
  • Директорката на "Езиков свят": Ще преследвам по съдебен ред всеки опит да се петни името ми
  • Чичото на убития Георги: Родителите му искат мир
  • Как се е стигнало до убийството в Борисовата градина
  • Година и половина всички прикривали Йоан Матев
  • Обвиненият за убийството в Борисовата градина Йоан Матев остава в ареста
  • СГС ще гледа мярката за неотклонение на Йоан Матев
  • Колегите на задържания Йоан Матев не могат да повярват, че е обвинен за убийството на Георги