Бременна в седмия месец пропадна в улична шахта. За щастие, жената се е разминала само с уплаха и с леки наранявания. Инцидентът е станал тази сутрин във врачанското село Борован.

Злополучната шахта се намира върху тротоар край главния път на селото и на пръв поглед с нищо не издава, че е опасна.

„Шахтата беше затворена, аз стъпих от края, за да мина по тротоара, и пропаднах. Не мога да мръдна въобще, паднах на корема си,” разказва потърпевшата Елка Ненчовска.
Жената се е отървала само с охлузвания по ръката и десния крак. С другия - успяла да се задържи на повърхността. Очевидци от преминаващ в този момент автомобил се притичват на помощ и я изваждат.

От Общината отричат съоръжението да е тяхно. Капакът е циментов и трудно се повдига. „Шахтата не е опасна, капакът е там, вероятно е направен опит за кражба, затова е отместен и се е получил този изключително нелеп инцидент,” коментира инцидента зам.-кметът на Община Борован Веромир Спасов.

Шахтата се намира на метри от детска градина. В момента се проверяват всички подобни съоръжения на територията на общината. Оттам признаха, че три от шахтите са и без капаци, до поставянето на новите, зейналите отвори се обезопасяват с клони.