Нов зловещ инцидент на Черноморието. 15-годишно русначе падна от хотелски балкон в Кранево и почина от множеството фрактури по тялото. Момчето е било видимо пияно.

Млади плувци от Русия са на спортен лагер в един от комплексите. Вчера малко преди зазоряване едно от децата пада от балкон на петия етаж. За да не го видят отговорниците по коридора, младежът опитал да прескочи към съседната стая, където имало купон.

„За мен е отговорност на хората, които носят пряка отговорност за децата”, каза Даниела Пеловска, собственик на хотел в комплекса. Потърсихме руските представители. „Ние нищо не знаем. Няма да говорим. Ще има заключения на лекари, чакаме медицинска експертиза. Сега не даваме никакви коментари”, каза Игор Короков.

Русначета, прескачащи балконите не са прецедент. „Цяло лято сме имали подобни случаи, но когато повишиш тон на някое дете, ръководителите казват „Ама, няма да повишавате тон на децата ни, те са наша отговорност", обяснява Пеловска.

Заради инцидента групата ще се прибере в Санкт Петербург няколко дни по-рано. Ден след смъртта на момчето, разследващите все още разпитват ръководителите на групата и треньорите на децата.

Прокуратурата в Балчик образува досъдебно производство за подпомагане или склоняване към самоубийство. Най-вероятно обаче става въпрос за нелеп инцидент.

В същия комплекс преди дни ватерполист от руския национален отбор се удави по време на тренировка.