В Банско 15-годишно момче почина в новогодишната нощ. То издъхна, докато празнува Нова година с компания във вила над Банско. Изведнъж му прилошало и паднало. Първоначалните съмнения за отравяне с алкохол не се потвърдиха. До нещастието се е стигнало заради заболяване.

В София дете на 7 години посрещна 2016 г в "Пирогов", след като се почерпило от чашите на родителите си. Количеството алкохол в кръвта му не е високо и опасност за здравето му няма.

Добрата новина от „Пирогов” е, че нощта срещу 1 януари премина спокойно, без тежки инциденти и сериозно пострадали. През спешния център през изминалата нощ са преминали два пъти по-малко пациенти в сравнение с миналата година.

В бургаския комплекс „Славейков" сигнална ракета падна на покрива на мебелен магазин. Инцидентът е станал 10 минути след полунощ. От запалилите се хартии избухнал пожар. Кадри получихме в рубриката „Аз, репортерът". Огънят е загасен бързо от един противопожарен автомобил. На още няколко места в Бургас е имало запалени треви и храсти от фойерверки.

Инцидент имаше и във Враца. Там газова инсталация се възпламени и евакуира цял блок. Огънят избухнал, докато служители на газоснабдителното дружество отстранявали повреда в регулатор на налягане. Часове наред в района се носеше остра задушлива миризма на газ. Няколко семейства ще прекарат тази нощ у роднини. От газоснобдатителното дружество отказаха коментар, но обещаха да поемат щетите.