Очакванията за снежна покривка по високопланинските части се оправдаха. Пътят през прохода „Петрохан“ е добре почистен, а в подножието му и в по-ниските части на региона настилката е изчистена до асфалт.

Снегът на „Петрохан“ натрупа от вечерта и накара водачи да спрат, за да поставят вериги. Движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през прохода е забранено.

Нарушението на тази забрана създаде проблем през нощта, когато аварирал камион предизвика затруднения в трафика. Нарушители не липсваха и тази сутрин.

В Смолянска област снежната покривка стигна до 15 см, като най-много е в района на Превала и Пампорово. Две населени места са останали за няколко часа без ток.

Проходите в регион са проходими при зимния условия, а нощта не мина без инциденти – за щастие без пострадали и с минимални щети.

Снегорин се обърна на завой в канавката. Инцидентът е станал около 23 ч. в района на село Стойките, където е имало гъста мъгла. Мъжът, управлявал снегорина, не е пострадал.

Във Врачанско заради лошото време станаха няколко катастрофи. В село Гложене тир загуби управление и влезе в двора на къща. За щастие няма пострадали.

В същото време таксиметров автомобил и лека кола се удариха. Според очевидци виновникът за катастрофата се движел с близо 70 км в час. Откаран е в болница. Пробата за алкохол на водача на таксито е отрицателна.

По-късно с падането на температурите са възможни заледявания. Апелът към шофьорите е да бъдат вниматени.