Зимата атакува с пълна сила Северна България. Обилният снеговалеж и снегонавяванията наложиха временно затваряне на пътя Русе-Бяла. 

Заради затворения път тежкотоварните камиони бяха спирани още на изхода на Русе, което доведе до образуването на огромна тапа. Според изчакващите шофьори пътищата не са добре почистени.

Снимка: bTV

“Oт 4 и половина сутринта, явно не са почистили, тирове са задръстили пътя и това е. Снегът е, колеги казаха, до Бяла, от Бяла нататък сняг няма. Това е положението, техника няма, никой не почиства и стоим си тук и чакаме”, каза Николай Ненов, шофьор на камион.

Снимка: bTV

Закъсали камиони имаше и по пътя Русе-Разград, както и към „Дунав мост“. Машини на пътното трябваше да ги изтеглят, което също доведе до задръствания. От Автомобилна администрация започват проверки на тировете заради гумите.

„Те бяха информирани в разговорите ни с ОД на МВР още тази сутрин за проблемните автомобили и екип на ДАИ беше изпратен да проконтролира ситуацията и да наложи необходимите санкции“, заяви Галин Григоров, областен управител на Русе.

Снимка: bTV

Към 10 часа всички пътища в областта вече бяха отворени. На „Дунав мост“ обстановката е спокойна, а съоръжението е проходимо при зимни условия. Тази година то се чисти от румънската страна.