Катастрофа с кортежа на президента се случи тази сутрин на път за Пловдив. Тежкотоварен камион се е сблъскал с кола на Националната служба за охрана. Районната прокуратура в града разследва катастрофа, причинена по непредпазливост.  

Инцидентът с кортежа на президента Румен Радев се случва на пътя за Пловдив около 10 часа. Държавният глава е невредим, но двама души от екипа му са с наранявания.

Снимка: btvnovinite.bg

„Изскочи камион отсреща при  изпреварване и автомобилът катастрофира в него. Пострада доктора на моя екип, който веднага взехме в моята кола и беше откаран в болница в Пловдив. Има фрактура на лакътната става. Още едно момче получи наранявания, но не е тежко. Трябва да се внимава“, разказа президентът Румен Радев.

Шофьорът на камиона е пострадал леко.

Президентът и днес коментира темата за военната помощ за Украйна. Радев каза, че се надява разумът да надделее преди утрешното решение на парламента.

Според държавния глава има много въпроси, на които трябва да се отговори: дали тези, които настояват за военна помощ, са наясно какво е състоянието на противовъздушната ни отбрана и на изтребителите, както и докога съюзниците ни ще са у нас с военни техника.

Радев смята, че Европа трябва да има обща позиция за руския газ, но тя е закъсняла.

Директните компенсации заради скъпия газ също не е приемлив вариант, тъй като ще навреди на икономиката ни, допълни Радев.