Има задържани за вандалския акт в Черноочене, при който бяха подпалени гуми и контейнери, а четири кметства на села осъмнаха със счупени прозорци.

В ареста са петима синове на активисти на ГЕРБ, сред тях и на кандидат за кмет. Засега срещу никой от задържаните няма повдигнати обвинения. Полиция и прокуратура отказват информация.

Със стотици гуми, подготвени за палеж, нарязани гуми на училищни автобуси и счупени стъкла на кметства в четири села - така осъмна общината вчера. 

И четирите села избраха кметовете си още на първи тур.

"Вчера сутринта видяхме какво е направено, нямаме нищо общо с това", заяви Ниязи Раиф, кандидат за кмет на село Черноочене. 

"Синът ми е бил с приятели на вечеря в ресторант в Кърджали и после по заведения. Не мога да кажа дали синът ми е виновен, има си органи на реда", заяви той в ефира на bTV. 

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му няма доказателства за задържането на младежите, а само клевета от страна на кмета.

"През цялата кампания за местните избори той ни нагрубяваше и ни нападаше, защото сме привърженици на партия ГЕРБ. Може това да е техен сценарии", заяви още Ниязи Раиф.

Снимка: btvnovinite.bg

Айдън Осман, кметът на Черноочене от ДПС, който беше избран на първия тур за нов шести мандат, обвини хората от ГЕРБ за вандализма.  

"Това са брутални, арогантни хора. Подбудите са политически, деянието е криминално. От един месец тези хора тормозят населението", каза Айдън Осман.  

Днес автобусите, на които бяха нарязани гумите, вече са в движение и децата са в училище.