Министърът на икономиката и енергетиката се е разпоредил да се направи проверка колко пари на държавните фирми, на които е принципал, са по сметки в КТБ. Ако има наистина огромен ресурс в тази банка, до месеци този ресурс ще бъде изтеглен и разпределен в други банки, посочи Драгомир Стойнев в предаването "Неделя 150" на държавното радио. Той припомни и че премиерът се е ангажирал с това да се направи преглед на средствата, които държавни компании и ведомства държат в частните банки.

На въпрос каква част от парите на енергийните структури са в КТБ, Стойнев посочи, че времето му в министерството е изключително ценно и не е имал време да провери точно това, защото енеригйната система е пред срив и влага усилията си в решаването на този въпрос.

На въпрос как ще коментира изнесената в събота от члена на БСП Татяна Дончева информация, че той е един от шестимата министри в това правителство, свързани с КТБ, Стойнев посочи, че очаква какви ли не предположения за правителството. Той заяви, че принадлежи към БСП, избран е от Орешарски за поста и не смята за нужно да се оправдава в отговор на всякакъв род атаки. "Утре могат да кажат, че принадлежа и към ГЕРБ", посочи Стойнев.

Няма да се съобразявам с никакви кръгове и ще направя нужната реформа, заяви министърът. Той отново посочи, че промените в енергийните закони, които парламентът прие на първо четене, ще дадат възможност да се изкупува приоритетно евтиния ток.