Над 200 души доброволци, пожарникари, полицаи и спасители с кучета издирват 21-годишен берач на боровинки в района на Белмекен. Той изчезна в събота около обяд и от тогава от него няма и следа. Броени минути преди 19:00 часа приключи издирването за днешния ден, за съжаление, резултат няма.

„Вчера с три кучета и днес с 6 кучета не успяхме да попаднем на следа. Претърси се с кучетата най-предполагаемият район. Той е огромен, може би някъде около 200-300 декара да сме потърсили. Сблъсквали сме се с такива случаи, има случаи когато сме намирали човека. Различно е на втория на третия ден, някой излезе на третия-четвъртия ден на друго място. Има шанс, младо е момчето”, каза Методи Баненски от ПСС-Банско.

21-годишният Мехмед изчезва около 13:00 часа на обяд в събота. Момчето и семейството му са събирали боровинки в гората. Мехмед тръгва първи към семейната кола, но така и не достига до нея, от тогава от него няма и следа. Въпреки че е познавал много добре района, мъглата в съботния ден е била много гъста.

Местността е дива и стръмна и е изключително опасно, когато видимостта е намалена.