Камера в камион засне как български катаджия удря шамар на турски шофьор, спрян за проверка. Видеоклипът беше излъчен по NTV.

На видеото се вижда как катаджията слиза от патрулния автомобил и удря плесница на другия мъж, който е видимо стъписан от постъпката.

Според шофьора на тира Мухсин Казан той е бил спрян с мотив, че изпреварва неправилно на магистралата между Ихтиман и София. Шофьорът твърди, че полицаите не са спирали български шофьори, които също правели нарушения.

Според разказа на Казан полицаят му казал „Няма да има наказание, дай за супа и кафе“. „Ако дадеш 100 евро няма да има проблем, така ми казаха“, разказва Казан. Турският гражданин му отговорил просто да направи каквото е необходимо, катаджията му ударил шамар.

Шофьорът отказал да даде пари, след което не подписал и протокола за нарушение, тъй като не подписвал нищо, което не разбира.

Междувременно Казан се обадил на фирмата, за да поиска видеозаписите от камерите, които по-късно изпратил на турското посолство в София.

Според шофьора катаджиите в България постоянно искали подкупи, поради което решил да направи кадрите публични.

В МВР не е постъпвал сигнал срещу полицай от страна на турски шофьор на камион, заявиха за bTV. След излъчването на репортажа обаче е започната проверка в областната дирекция в София, тъй като се предполага, че мястото на случката е АМ „Тракия“ към Ихтиман.