"Санкциите срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков са жест от САЩ към нетърпимостта на българското общество към политическата корупция. САЩ нямат задължение да дават доказателства, няма ФБР да дойде да арестува някой от нашите корумпари. Този мач се играе в София и ние трябва да си свършим работата".

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, след като Съединените щати въведоха широки антикорупционни санкции срещу известни влиятелни българи и над 60 организации.

Според Иванов писмото от отвъд океана е "присъда за Иван Гешев и Сотир Цацаров, които бяха неми свидетели на издигането на Пеевски".

"Поредна международна институция обяви тотален банкрут на българската прокуратура що се отнася до разследванията на корупция. Това е присъда за ГЕРБ и ДПС - Пеевски беше отгледан от ДПС и изхранен от ГЕРБ и Борисов. Това е присъда и за онези среди от БСП, които създадоха Черепа. Защото и по отношение на Пеевски, и по отношение на Черепа връзките с Държавна сигурност са ясно проследими. Това е присъда срещу чекмеджетата и кюлчетата на Борисов. И Борисов трябва да слезе моментално от българския политически терен. Гешев и Цацаров трябва моментално да си подадат оставката. За да може една обновена българска прокуратура и служби да започнат реални разследвания", заяви Иванов.

"В България системната държавна корупция е организирана от кръвосмесителния съюз между Борисов и Доган, а Пеевски беше техният инструмент. Между Сарая и кръговете около Борисов, с обслужването на Гешев, а преди това на Цацаров", казва още Христо Иванов.

В заключение той заяви, че в следващия парламент "Демократична България" няма да чака някой отвън да ни свърши работата.