„Това е удар срещу нашите служби“, заяви пред bTV служебният вътрешн министър Бойко Рашков по повод наложените от САЩ санкции срещу Делян Пеевски и Васил Божков.

„Известно е отдавна, че има корумпирани хора. Смятам, че най-напред трябва да се замислят политическите партии, които са излъчили тези лица, които от Щатите са обявени. Това е голям срам за българската държава, защото един от тези тримата беше депутат от една партия, която се гордееше с него, а другият е лансиран в енергийния бизнес, защото е вероятно с подходящо образование - психолог. Отсъствието на един обвиняем от страна не е пречка за продължаване на разследването при задочност, предвидена е такава процедура в НПК. Онези от прокуратурата, които водят това дело срещу Божков, вместо всеки час да казват колко престъпления са включили в него, да кажат защо не се приключва това дело“, призова Рашков.

Той коментира и отправената покана от главния прокурор за работна среща. Рашков заяви: „Ще се отзова на покана на следващия главен прокурор“.

По повод напускането на началника на политическия му кабинет - Елена Фичерова, Рашков заяви, че ѝ е омръзнало да спекулират с нейното име. Тя не се е виждала с Васил Божков и е била включена в партийните му листи без нейно съгласие. Затова е поискала и да бъде отписана.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!