Христо Иванов от ДБ заяви, че няма да бъде министър и добави, че трябва да се даде път на нещо ново.

"Трябва да опазим парламентарната република. Вяра във фискалния разум, което е много важно в един такъв период. Преди да поискаме от една или друга прослойка или индустрия, трябва да я чуем. Вярваме в институциите, процедурите, паметта. Няма как да говорим за демокрация, без да помним какво е било - тоталитаризмът, защото то винаги надига глава и се връща обратно. Виждам, че все повече хора търсят законност, може би това означава, че всички сме готови за съдебна реформа", заяви още съпредседателят на "Демократична България".

Той добави, че трябва да се направи конституционна реформа в съдебната власт.

Друг приоритет, за който ще работят от ДБ, е електронното управление.

"Ще подкрепим амбициозна и сериозна програма за овладяване на медицинските и икономически последици на COVID пандемията в България, каза още Иванов. 

По думите на лидера на “Да, България”, разговорите с „Продължаваме промяната“ вървят добре, но има да се свърши още много работа до подписването на коалиционно споразумение. И когато то бъде завършено в детайли, трябва да бъде одобрено от колективните управленски органи на “Демократична България”.

Според Иванов няма теми препъни-камък, но има още много, които не са обсъждани. Въпреки това неговата оценка е, че е налице висока степен на консенсус по предложените цели.